Полезна информация

САПУН:

Сапунът изсушава ли кожата?
Понеже сапуна е с високо рН и алкален,може да изсуши чувствителната кожа.
За да не се изсушава кожата, в нашите сапуни (DURU, FAX, ARKO, AVA) се използват някои овлажнителни съставки.

Сапуните съдържат ли алкохол? Причина ли е това за изсушаване на кожата?
Сапуните не съдържат алкохол.

Как да намеря подходящ сапун за моята кожа?
Сапуните са с еднакви основни характеристики. Разделят се по типове кожа спрямо съдържащите се в тях екстракти.

Вредно ли е използването на сапун при суха кожа?
Не.

Сапунът унищожава ли напълно микробите?
Сапунът не унищожава микробите.Използвайки се в подходяща честота ги държи далече от кожата.

Сапунът може ли да предизвика алергия?
Не.

Сапунът може ли да се използва за пране?
Да.

Сапунът може ли да се използва за пране на детски дрехи?
Да. За целта се използва най-вече сапун на прах.

Каква е причината за бързото топене на някои видове сапуни, след определено използване?
Стопяването на сапуна зависи от неговата влажност, процентно съдържание на глицерин и други съставки.

Каква е причината за напукването на някои сапуни,след определено използване?
Това също е свързано с влажността на сапуна.

Кави трябва да бъдат условията за съхранение на сапуна?
Съхранява се в суха среда.

Какъв е срока на годност за сапуните?
7 години.

Какви са основните съставки на сапуна?
Мас, сода каостик и други съставки.

Вредни ли са за околната среда съставките на сапуна?
Не.

По-добре ли измива сапуна с повече пяна?
Не.

Как сапуна измива кожата?
С помощта на водата премахва мазнините и мръсотията натрупани по кожата.

Вредно ли е използването на случаен сапун за къпане на бебета? Трябва ли да се използва специален сапун?
Понеже бебешката кожа е нежна и чувствителна,препоръчва се използването на бебешки сапун.

Може ли да се използва сапун на прах в перална машина?
В определено съотношение-да.

КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ:

Какво е козметична грижа за кожата?
Кожата ни, освен генетичните фактори се влияе и от други фактори; като климат, смяната на сезони, стрес и диети. Тъй като е подложена на външни влияния, кожата се напуква, съхне и износва. Козметичната грижа за кожата е много необходима за възстановяване на нейната влажност и съдържание на мазнини. Тази грижа прави кожата по-мека, запазва естествения и вид и регулира влажността и, помагайки косвено за нейното по-бавно стареене. Козметичната грижа заздравява кожата, намалява нейната чувствителност, придавайки и здравословен и свеж вид.

За какво служат козметичните продукти?
Тъй като е подложена на външни влияния,кожата се напуква,съхне и износва. Козметичните продукти са необходими за възстановяване на нейната влажност и съдържание на мазнини. Тези продукти правят кожата по-мека, запазват естествения и вид и регулират влажността и, помагайки косвено за нейното по-бавно стареене. Козметичните продукти заздравяват кожата,намаляват нейната чувствителност, придавайки и здравословен и свеж вид.

Каква е сухата кожа? Защо съхне кожата?
Сухият тип кожа е люспеста, червена на цвят. Предразположена към образуване на бръчки, и е чувствителна. Сухата кожа може да е обусловена генетично, поради недостатъчната функционалност на мастните жлези, или може да е изсъхнала и станала по-чувствителна от въздействието на външни фактори като студ, вятър, излагане на ултравиолетови и слънчеви лъчи.

Каква е мазната кожа?Защо се омазнява?
Мазната кожа се характеризира с големи пори, пъпки, черни точки, бляскава (особено в „Т” областта). Поради по-голямата си еластичност и мекота,мазната кожа е по-малко податлива на набръчкване. Цялата и повърхност е с блясък, а при докосване се усеща хлъзгавина. Мазната кожа се обуславя от прекомерната функционалност на мастните жлези, неправилно хранене или от хормонални нарушения.

Каква е нормалната кожа?
Нормалният тип кожа е гладка, със свеж и здравословен розов цвят. Има малки, но видими пори. Показва наличието на добро кръвообращение, но с напредването на възрастта е предразположена към изсъхване.

Каква е смесената кожа?
Смесената кожа е мазна в така наречената „Т” зона- чело, нос, брадичка; и суха в областта на бузите и покрай очите. В „Т” зоната се наблюдават широки пори,а кожата в областта на бузите е нормална или суха.

Каква е чувствителната кожа? Защо кожата става чувствителна?
Всички типове кожа се нуждаят от грижи. Чувствителната кожа показва реакция към някои продукти, вещества, тъкани и промяна на температурата. Кожата, под въздействието на замърсяване, умора или сухо време може да се промени временно. Тези фактори може да причинят инфекция на кожата, изразяващи се като малки рани, червени подутини, сърбеж, пъпки и други възпаления със зърниста структура.

Всеки тип кожа нуждае ли се от овлажняване?
Да. Тялото ни се състои от 70% вода. Поради тази причина водата е незаменим фактор. Кожата ни се овлажнява по естествен път, и при идеални условия е достатъчно. Но има безброй външни фактори, които нарушават този процес-вятър, коли, замърсен въздух, ултравиолетови лъчи, горещина, студ, климатици и др. Ако кожата не се овлажнява тя се изпъва, втвърдява и набръчква. Затова се налага да осигурите ежедневно нужното овлажняване на вашата кожа. Така тя ще придобие здравословен вид, по-дълго ще се запази млада, ще стане по-мека, здрава и издръжлива.

Каква е разликата между лосион и крем?
Кремът и лосиона се различават по своите съставки, съдържание на мазнини, начин за нанасяне по кожата и най-вече по своят вискозитет. Кремът е по-гъст, лосионът по-течен.

Кое е най-доброто време от деня,за да нанеса овлажнител по тялото си?
За предпочитане е след душ или баня,защото водата е варовита и изсушава кожата.

МЪЖКА КОЗМЕТИКА:

Каква системна подготовка трябва да се извършва преди бръснене?
За едно здравословно бръснене, косвено за здравословна кожа на първо място стои хигиената. Особено внимание трябва да се обърне за чистотата на бръснарския комплект. От значение е и чистотата на кожата. За по-спокойно бръснене, и от хигиенна гледна точка лицето се измива обилно с хладка вода. Така брадата се омекотява и порите се отварят. Използването на топла вода по време на бръснене омекотява брадата, отваря порите и почиства лицето. Ако разполагате с време, за предпочитане е бръсненето да се извърши след душ.

Какъв продукт трябва да се използва и как да се избере?
Крем за бръснене,пяна за бръснене или гел за бръснене се подбира спрямо типа кожа.

Как се прилага подбраният продукт върху кожата?
Подбраният спрямо типа на кожата крем за бръснене,пяна или гел се разпенва с хладка вода и се нанася с масаж върху лицето. Така брадата и кожата ще омекнат. Препоръчва се пяната да поседи известно време на лицето. По този начин водата и пяната ще попият по-доре.

Какво трябва да се направи след бръснене?
След бръснене лицето трябва да се изплакне обилно със студена вода. Така отворените пори ще се затворят и кожата ще възвърне естествения си вид. След бръснене лицето трябва да се подсуши с чиста и мека кърпа.

Трябва ли да се използва някакъв продукт след бръснене?
След бръснене върху лицето трябва да се нанесе подходящия за типа кожа продукт на ARKO. Употребата на продукти за след бръснене предотвратява възпалението на кожата,омекотява и я успокоява, съчетано с ефектно ухание дава чувство на чистота.

След бръснене, за вашата свежест и здравословна кожа използвайте балсама на ARKO.
С ефектното си ухание и специална формула, след бръснене омекотява и успокоява раздразнената кожа, като я запазва от изсушаващото влияние на времето, слънчевите лъчи и вятъра. Премахва сухотата и омекотява кожата.